Паприковац: Нова лед расвјета у Улици Максима Горког

Улица Максима Горког на Паприковцу ускоро ће добити савремену лед расвјету, у оквиру великог пројекта модернизације градског система расвјете којим ће бити обухваћено 79 улица на подручју Бање Луке.

Градоначелник Игор Радојичић, који је данас обишао радове у овој улици, прецизирао је да се модернизација јавне расвјете проводи већ другу годину, и то у сарадњи са Развојним програмом УН-а (УНДП).

  • Ради се о пројекту енергетске ефикасности који радимо са УНДП-ом већ другу годину, а овај пут биће инсталирано више од 1.500 лед сијалица на подручју осам насеља у укупно 79 улица – казао је Радојичић.

Он је подсјетио да је у оквиру овог пројекта, прошле године већ инсталирано 1.800 лед сијалица, те да се употребом енергетски ефикасније расвјете остварује и до 65 одсто мања потрошња електричне енергије.

Предсједница Савјета Мјесне заједнице Паприковац Мирјана Лакић изразила је задовољство због реализације овог пројекта и подсјетила да је кроз заједнички пројекат такође са УНДП асфалтирана Улица Давида Штрбца, која је уједно и најдужа улица у овом насељу.