Отворен нови вртић на Старчевици

Нови вртић отворен је данас у горњем дијелу Старчевице, у Улици Прве крајишке бригаде, у оквиру великог плана чији је циљ да се обезбједи 600 нових мјеста у систему градских предшколских установа.

У изградњу новог вртића, названог „Мали другари“, уложено је 225.000 КМ, а обезбјеђен је смјештај за 50-так малишана.

Градоначелник Игор Радојичић, који је данас отворио нови објекат, указао је да су у изградњи нови вртићи у Лазареву и Петрићевцу.

  • Поред тога, припрема се реконструкција “Јежеве кућице”, спрема се вртић у Куљанима и припремају два пројекта за вртиће у Алеји Светог Саве и Врбањи, док ће три постојећа вртића бити обнобвљена кроз програм енергетске ефикасности – реако је Радојичић и додао да циљ градске администрације да се до краја ове године изградњом нових или реконструкцијом постојећих простора обезбједи укупно 600 нових мјеста у вртићима.

Директорица Центра за предшколско васпитање Јелена Куртиновић прецизирала је да ће врата новог вртића на Старчевици бити отворена за малишане већ од наредне седмице.

  • Вртић „Мали другари“ је 25 вртић у оквиру нашег Центру и биће спреман од понедјељка да прими нове малишане – казала је она.

Мјештани Старчевице поздравили су отварање још једног вртића у највећој бањолучкој мјесној заједници.

-Ово је други вртић који је у овом мандату урађен у нашој мјесној заједници због чега смо веома задовољни – истакао је предсједник Савјета МЗ Старчевица  Предраг Ђајић.

Према подацима Центра за предшколско образовање и васпитање, у градски систем вртић уписано је 2.350 дјеце а на листи чекања је још 2.000 захтјева.

Талић: Пословне просторе претварати у вртиће

 Предсједник Скупштине града Зоран Талић изјавио је да се одвано инсистира на томе да градски пословни простори, попут овог на Старчевици, буду адаптирани у вртиће како би се омогућио упис што већг броја дјеце у градски систем предшколских установа.

  • Ово је већ трећи вртић гдје су градски пословни простори адаптирани у вртиће, са циљем да се направи обухват што већ броја дјеце – рекао је Талић.