Отворен Музеј спорта у дворани Борик

У спортској дворани Борик, вечерас је отворен Музеј спорта, први пројекат овакве врсте у Републици Српској, у којем ће бити изложни трофеји и медаље коју су бањалучки спортисти освојили на такмичењима широм свијета.

Музеј спорта је отворио замјеник градоначелника Срђан Амиџић, који је нагласио да ниједно друштво не може да постоји без сјећања на прошлост и велике успјехе који су остварени кроз иторију.

  • Веома смо поносни на Музеј спорта, јер младима на овај начин можемо показати богатство трофеја које су бањалучки спортисти освојили. Такође, веома много пажње полажемо и према активним спортистима и младима за које желимо да створимо што боље услове за бављење спортом. Јуче смо отворили нову спортску дворану на Старчевици, затим почели радове за спортску дворану на Лаушу, а завршава се и пројекат изградње фудбалског терена код Делте – навео је Амиџић.

Директор Јавне установе СЦ „Борик“, Ненад Талић, истакао је да је ово први овакав пројекат у РС, на радост свих спортиста који су освајали одличја широм свијета.

  • Музеј отварамо посебно на радост и младих спортиста, који имају могућност да виде бројне трофеје и да им то буде додатни мотив за још бољи рад – закључио је Талић.