Отворено СП у кајаку и кануу за јуниоре и сениоре до 23 године

У Бањој Луци је вечерас отворено Свјетско првенство за јуниоре и сениоре до 23 године у кајаку и кануу на дивљим водама, чији ће домаћин бити наш град до 28. јула.

Свјетско првенство је свечано отворио предсједник жирија првенства Бранко Ловрић, а у име града домаћина, учеснике из 18 земаља поздравио је градоначелник Игор Радојичић, који је свим такмичарима пожелио срдачну добродошлицу у Бању Луку и успјешно такмичење на Врбасу.

  • Организатори из Кајак кану клуба „Врбас“ овај посао раде срцем, са великом енергијом и посвећеношћу. Врбас је дивна ријека којом се наш град поноси, али исто тако зна да буде опасна и непредвидива. Бања Лука је град спорта који је дао европске, свјетске и олимпијске шампионе и срећни смо што смо у протеклом периоду били организатори бројних такмичења у спортовима на води. Вјерујемо да ћемо добром организацијом овог првенства заслужити ново повјерење и да ћемо бити домаћини великих такмичења и наредних година – рекао је Радојичић у свом обраћању.

Такмичење на СП почиње у четвртак. Прва два дана возиће се спринт, а касније спуст класик. На Свјетском првенству у Бањој Луци учествоваће око 400 такмичара. У музичком дијелу програма наступила је етно група „Траг“.