Отворено ново игралиште на Лаушу

Ново дјечије игралиште отворено је данас у Карађорђевој улици на Лаушу, у оквиру велике акције у којој је у посљедње три године изграђено 25 игралишта на подручју Бање Луке. Игралиште на Лаушу изграђено је у оквиру заједничког пројекта Града и Развојног програма УН-а (УНДП).

Градоначелник Игор Радојичић, рекао је да је ово један од пројеката који је рађен са међународним партнерима – УНДП-ом, те шведском и швајцарском амбасадом са којим се проводе заједничке активности у неколико насеља. Он је најавио да ће на Лаушу ове године бити реализован цијели низ ингфраструктурних пројеката.

  • У близини кружног тока градимо објекат полиције и мјесне заједнице, гдје ће простор за рад имати и бројна удружења грађана за друштвене активности. Највећи пројекат је, свакако, изградња нове саобраћајнице која ће представљати повезницу Лауша и Паприковца. Уз будућу саобраћајницу могућа је изградња различитих садржаја од стамбено-пословних до спортских и забавних. Ту је и неколико пројеката водовода и канализације, а надамо се и изградњи нове спортске дворане уз Основну школу „Свети Сава“ – навео је Радојичић.

Предсједник Савјета МЗ Лауш 2 Милан Гранула, захвалио је владама Шведске и Швајцарске на донацији игралишта и нагласио да су пројекти прошли савјете мјесних заједница и зборове грађана.

  • Са ова два игралишта, која су урађена у задњих годину дана, ријешили смо неке од приоритета наше мјесне заједнице када су у питању најмлађи. Такође, радује нас и напредак радова на новој саобраћајници – казао је Гранула.