Отворена нова трим стаза у Трапистима

Нова трим стаза за шетњу и рекреацију, у дужини од 1,1 километар, отворена је данас у Трапистима. Нова стаза, која представља наставак градског пројекта градње рекреативних стаза, изграђена је кроз траписку шуму.

Улаз на стазу лоциран је у непосредној близини паркинга завода „Др Мирослав Зотовић“, а пут кроз шуму води до насеља Колонија у Слатини.

Новоизграђена стаза заједнички је пројекат Градске управе и Шумског газдинства Бања Лука.

Градоначелник Игор Радојичић, који је данас обишао новоизграђену стазу,  изјавио је да наши суграђани добијају још једну рекреативну стазу, у оквиру настојања да се створе што повољнији услови за рекреативно бављење спортским активностима.

-По раније потписаном уговору са Шумским газдинством Бања Лука, који се тиче шума посебне намјене, предвиђена је изградња ове трим стазе, која сада постаје нови рекреативни садржај у нашем граду. Паралелно са овим послом, са Шумским газдинством, радимо и арборетум у Трапистима. Направљен је елаборат и креће се са уређењем тог подручја које ће трајати неколико наредних година и то ће бити једна нова рекеративна, забавна и спортска зона – нагласио је Радојичић.

Директор Шумског газдинства Велибор Станић указао је да је изградња ове стазе резултат претходног договора о шумама посебне намјене на подручју Бање Луке.

-Једна од ставки тог уговора са Градском управом је и изградња ове стазе. У наредном периоду, поставићемо клупе за рекеративце, а додатно уређење стазе ће се наставити и у наредним мјесецима. Увјерен сам да ће, као резултат тих напора, ова стаза добити свој наставак и до саме Слатине – истакао је Станић.

У оквиру стратешког плана за ширење рекреативних садржаја, током ове године су на Бањ брду отворене двије пјешачко рекреативне стазе, као и трим стаза у парку „Младен Стојановић“ која је постала омиљено одредиште бројних рекреативаца. Такође, мања пјешачко рекреативна стаза изграђена је и уз обалу рјечице Широке у Дервишима.