Отворена „Моцарт арена“ у Парку Младен Стојановић

У Парку Младен Стојановић, данас су отворени реконструисани спортски терени за кошарку, рукомет и мали фудбал, који ће од сада носити назив “ Моцарт арена”, јер је средства за обнову обезбиједила компанија “Моцарт кладионице”. Терене су свечано отворили прослављени српски спортисти – кошаркаш Жарко Паспаљ и рукометаш Ратко Николић, капитени репрезентације у своје вријеме.

Свечаном отварању присуствовао је и градоначелник Игор Радојичић који је нагласио да је Парк Младен Стојановић одувијек био омиљено мјесто за окупљање многих Бањалучана и да су садражаји у парку обогаћени и обновљени.

– Поред спортских терена које данас отварамо, прошле године смо, такође у сарадњи са друштвено одговорним компанијама, отворили дјечије игралиште, оспособљена је фонтана, а ове године смо изградили трим стазу око цијелог парка. Остаје нам још да уредимо друштвене просторије које се налазе у самом центру парка – рекао је градоначелник.

Радојичић је захвалио компанији „Моцарт“ што је обновила и оживјела игралишта у највећем бањалучком парку, те подсјетио да је у оквиру пројекта изградње спортске инфраструктуре у току градња спортске довране на мјесту некадашњег Шопинг центра и најавио да су у плану још двије фискултурне дворане на Лаушу и Старчевици.

– Радимо и на пројекту повратка спорта у школе, а поносан сам што смо успјели добити Свјетско првенство у бициклизму 2021. године, што ће бити један од највећих спортских догађаја у нашем граду у протеклих неклолико деценија. Када је у питању сарадња са друштвено одговорним компанијама, до сада имамо изграђених 18 дјечијих игралишта и у току је градња још два. Овдје имамо обнову спортског терена, а неке компаније су се одлучиле за вртиће – истакао је Радојичић.

Прослављени кошаркаш Жарко Паспаљ, освајач европских, свјетских и олимпијских медаља, рекао је да је изузетно срећан што је данас имао прилику да отвори обновљене терене и да се дружи са најмлађима.

– Чуо сам од домаћина да се дјеца овдје окупљају током цијелог дана и то највећа добит из ове приче. То мени чини посебно задовољство. Ми веома морамо да водимо рачуна о нашим најмлађим. Промијениле су се животне навике и данас имамо мање младих који желе да се баве спортом. Зато морамо учинити све да их приволимо да дођу на спортске терене – поручила је легендарна љевица југословенске кошаркашке репрезентације.

Капитен рукометне репрезентације СР Југославије и Србије и некадашњи играч бањалучког Борца Ратко Николић, оцијенио је обнову терена у Парку Младен Стојановић феноменалним пројектом, јер ће много значити младима који желе да се баве спортом. Он је додао да данас постоје много бољи услови за бављење спортом него у вријеме када је он почињао, те изразио наду да ће и ови терени дати неке нове спортске величине и репрезентативце.

Обнова спортских терена у Парку Младен Стојановић, покренута је на иницијативу Савјета МЗ Росуље, а компанија “Моцарт кладионице” је донирала 52.000 КМ за овај пројекат.

– Терени за мали фудбал, кошарку и рукомет у потпуности су санирани, укључујући измјену асфалтног слоја, постављање нових ивичњака те замјену комплетне спортске инфраструктуре – кошева, голова и заштитне ограде. Такође, веома значајно је и то што је постављена расвјета па ће терени бити кориштени у вечерњим часовима – рекао је Синиша Мркобрада, предсједник Савјета МЗ Росуље.