Освештана црква у етно селу „Љубачке долине“

Поводом освештавања цркве Светог Ћирила и Методија у етно селу „Љубачке долине“ код Бање Луке, предсједник Скупштине града Зоран Талић рекао је да су град и етно село у Љубачеву данас добили духовни храм који ће послужити за вјерске потребе али и проширити туристичку понуду.

  • Овом приликом желим да захвалим породици Бранковић која је ктитор ове предивне цркве, али и да честитам Српској православној цркви и свим нашим суградјанима који ће добити и користити овај духовни храм. Мисли да ће он послужити не само својој вјерској потреби него и туристичкој понуди, јер ће употпунити понуду етно села у Љубачеву – рекао је Талић.

Свечаност је организовала Српска православна парохија Јаворанска и етно село музеј „Љубачке долине“, а његово преосвештенство епископ бањалучки Јефрем служио је cвету архијерејску литургију поводом освештања Цркве Светог Ћирила и Методија. Свечаности у Љубачеву присуствовала је и предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић.

Ктитор цркве Недељко Бранковић, рекао је новинарима да је радостан што је храм освештан.

  • Етно село је овом црквом обогатило и проширило своју, али и бањалучку туристичку понуду – рекао је Бранковић, додајући да се у цркви налазе иконе из 18. вијека и звоно из 1939. године које има бурну и занимљиву историју.