Озваничена сарадња развојних агенција Бање Луке и Требиња

Представници развојних агенција Требиња и Бање Луке потписали су данас у Требињу споразум о пословно-техничкој сарадњи који подразумијева израду и реализацију развојних пројеката из области предузетништва, туризма и пољопривреде.

Марио Милановић, директор Градске развојне агенције Бања Лука, истакао је да ће споразум омогућити да и требињска развојна агенција буде дио групације која окупља највеће развојне агенције региона из четири земље – Словеније, Хрватске, Србије и БиХ.

  • То конкретно значи да ће Требиње убудуће моћи да бира пројекте које сматра стратешки значајним за развој града – рекао је Милановић.

Директор Агенције за развој малих и средњих предузећа Требиња Дражен Бошковић истиче да је службена верификација сарадње развојних агенција у првом реду усмјерена на упознавање са потенцијалима, а потом и препознавање развојних приоритета два града.

  • У наставку би требало да услиједи израда конкретних пројеката и аплицирање – како према јавним изворима финансирања, тако и према међународним донаторима – казао је Бошковић.