Од 24. августа манифестације у оквиру 55. Кочићевог збора

Овогодишњи Кочићев збор, 55. по реду, биће одржан од 24. до 29. августа, у измијењеном формату због актуелне епидемиолошке ситуације и биће обиљежен низом мањих културних догађаја, којим ће бити евоцирано сјећање на највећег књижевника са ових простора.

Манифестација ће бити отворена у понедјељак 24. августа у 20.00 часова, када ће у Парку Петар кочић, бити отворена изложба „Кочић и његова породица у фотографијама“ аутора Зорана Пејашиновића.

Дан касније, у уторак 25. августа, такође у Парку Петар Кочић, од 20.00 часова, биће организовано „Вече бесједништва“, на којем ће бесједити студенти из Бање Луке, Бијељине и Источног Сарајева, док је за 26. август у Музеју РС, са почетком у 19.30 часова, планирано отварање изложбе колекције накита „Трагови“, аутора Сање Бајић. Исте вечери, у 20.00 часова, у Парку Петар Кочић, биће одржано „Вече сатире“, у организацији Удружења књижевника РС.

За 27. август,у 20.00 часова у Парку „Петар Кочић“ планирано је „Вече драме“.

Према утврђеном програму, 28. августа, биће положени вијенци на споменик погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата у МЗ Стричићи , потом у 11 часова  планирано је отварање уређене родне куће Петра Кочића на Кочићевом огњишту. Истог дана, у Парку Петар Кочић у 20.00 часова, биће уручена награда „Змијањче“, која је ове године припала ученици ОШ „Георги Стојков Раковски“ Јани Бркић

У суботу, 29. августа, градоначелник Игор Радојичић свечано ће уручити „Кочићеву награду“ књижевнику Ненаду Грујичићу, а истог дана у 20.00 часова у Банском двору биће отворена изложба са прошлогодишње ликовне колоније.

Усљед актуелних ограничења јавних окупљања, ове године ће изостати традиционално народно зборовање у Стричићима и бодљавина бикова за награду „Јаблан“.