Од сутра издавање такси наљепница

Од понедјељка 1. јуна, почеће издавање евиденционог броја, односно тзв. такси наљепница за свих 265 такси возила, које саобраћају у Бањој Луци. Ова наљепница служи као доказ да се ради о регистрованом такси превознику.

Такси наљепница се издаје почетком сваке године са роком важења од годину дана, а због актуелне епидемиолошке ситуације, било је одложено издавања ових потврда.

Самостални такси превозници, као и предузећа регистрована за такси превоз, су дужни да истакну ову наљепницу  у горњи десни угао предњег вјетробранског стакла, са унутрашње стране. Уколико се не постави, прописана је одговарајућа новчана казна.

Како су навели из ресорног Одјељења за саобраћај и путеве, грађани на овај начин могу сами да контролишу односно на лицу мјеста да се увјере да ли неко покушава да обавља нелегални такси превоз на подручју града.

  • Евиденциони број односно такси наљепница за 2020.годину, са грбом града, је жуто-црвене боје, на којој је црном бојом наведен евиденциони број, а са унутрашње стране се налази холограмска заштита. Издавање је бесплатно – закључили су из одјељења.

Такси превоз у Бањој Луци обавља девет удружења и једно предузеће.