Од суботе бесплатни прегледи у Драгочају

Превентивни здравствени прегледи, у оквиру акције „За твоје добро“, од овог викенда биће организовани за мјештане Драгочаја, једног од највећих приградских насеља.

-С обзиром на то да у Драгочају имамо велики број пацијената, екипе ће радити три викенда заредом, односно 2,3, 9, 10, 16. и 17. новембра – рекли су из Дома здравља Бања Лука, који акцију превентивних прегледа проводи на терену.

Бесплатне превентивне прегледе у оквиру ове велике акције, омогућио је Град Бања Лука. Акција се фокусира на најризичнија или типична обољења, а то су кардиоваскуларна и малигна обољења.

Акција, највећа овог типа, у наредних годину дана обухватиће цјелокупну територију Бање Луке, а прегледи су већ обављени у: Мотикама, Чесми, Шарговцу, Агином селу и Бочцу.

Сви прегледи биће обављани у амбулантама породичне медицине у наведеним насељима, а распоред по осталим мјесним заједницама биће накнадно објављен.

Из Дома здравља позивају мјештане Драгочаја да се одазову овој акцији, уз напомену да су из превентивних прегледа искључени обољели од малигних болести, кардиоваскуларних болести и дијабетес мелитуса, као и становништво код којег је урађена дијагностика на наведене малигне болести и други превентивни прегледи унутар једне године, те труднице и породиље унутар шест мјесеци након порода.