Од понедјељка поново „Бл бајк“, нови терминал у Обилићеву

Од понедјељка 1. априла, јавни систем за изнајмљивање бицикала „БЛ бајк“, биће поново у функцији након зимске паузе. Уз постојећа четири, „Бл бајк“ ће ове године,  бити проширен још једном станицом за бицикле. По окончању текуће јавне набавке, у Обилићеву ће бити постављен још један терминал, и то уз Источни транзит, односно на укрштању улица Цара Лазара и Крфске.

Из надлежног одјељења подсјећају да тренутно, на постојеће четири локације, грађани имају на располагању укупно 30 бицикaла. Локације се налазе у центру града – Улица краља Петра I Карађорђевића (преко пута зграде Градске управе), код воденог парка Аквана, у Улици Мајке Југовића код Студентског центра „Никола Тесла“ и у Парку Младен Стојановић.

Према најавама из Одјељења за саобраћај и путеве, упоредо са инсталирањем новог терминала, у овој години ће се додатно радити на проширењу мреже бициклистичких стаза. Највећи пројекат односи се на изградњу бицилистичке стазе на Источном транзиту, на потезу од кружног тока код Ребровачке цркве па све до стадиона ФК „Напријед“.

– Од Ребровца ка Улици Мајке Југовића, са лијеве стране Булавара Десанке Максимовић, у зеленом појасу ће бити изграђене бициклистичка и пјешачка стаза као и лед расвјета, а на дијелу од Улице Мајке Југовића до Улице Цара Лазара обострано ће бити изграђена бициклистичка и пјешачка комуникација – најављују из Одјељења за саобраћај и путеве. Поред тога, планиране су интервенције на санацији постојећих бициклистичких стаза на булеварима Петра Бојовића и Живојина Мишића и у Улици књаза Милоша.

 Нова локација ″БЛ бајка″ у Обилићеву

Нова локација ″БЛ бајка″ у Обилићеву