Одабран 41 пројекат из области културе

Град Бања Лука ће у овој години суфинансирати 41 пројекат из области културног и умјетничког стваралаштва, наведено је у прелиминарној ранг-листи.

Укупна вриједност предложених пројеката за суфинансирање је 166.350 КМ, а појединaчни износи се крећу од 800 до 13.000 КМ.

Према ранг листи, подршку су, између осталих, добили: пројекат Музеја РС под називом „Истетовирај град“; затим „Дукафест – међународни фестивал студентског филма“ Удружења за подстицај и развој културе и умјетности КРОВ Бањалука; анимирани филм за дјецу „Јежурко“ – „Арт сцене“; те изложба архивских докумената „Земљотрес у Бањалуци 1969. године“ у орагнизаицји Удружења архивских радника РС.

Коначна ранг – листа биће донесена по истеку осам дана од дана објављивања прелиминарне ранг – листе, уколико не буде приговора. Сви приговори се подносе градоначелнику путем Одјељења за културу, туризам и социјалну политику.

Пројекте из области културе бирали су сами умјетници, односно стручна комисија у чијем су раду учествовали неки од најпознатијих бањалучких културних радника.

Ова новина уведена је прошле године, што је један од циљева из Стратегије развоја културе на подручју града.

Иначе, у 2018. години суфинансирано је 25 пројеката од 41 пројектног приједлога колико их је било пријављено.

У наставку погледајте прелиминарну ранг листу пројеката…

Прелиминарна ранг листа - 2019.

Погледај