Обновљена фонтана испред Народне скупштине

Фонтана испред Народне скупштине Републике Српске, која је годинама била у јако лошем стању, осванула је у новом руху, након што је окончана реконструкција овог објекта, вриједна 40.000 КМ.

  • Ових дана окончани су радови на обнови базена и дијела пратеће опреме ове фонтане изграђене још у вријеме градње некадашњег Дома ЈНА – потврђено је у Одјељењу за комуналне послове.

Према њиховим подацима, камене плоче су  замијењене специјалном врстом бетона који има већу отпорност на спољње утицаје.

-Ради се о  штампаном бетону, који је показао добре резултате на неколико сличних објеката, као што је, на примјер, фонтана код Медицинског факултета – истакли су из одјељења.

Током санације фонтане, замијењене су и водоводне инсталације које су биле у веома лошем стању.

  • За разлику од ранијег техничког рјешења, нове инсталације су смјештене испод површине дна базена, изведене од инокса и пластике, који су и предвиђени за овакву врсту објеката – навели су из Одјељења за комуналне послове.

С обзиром  на то да су у претходном периоду  пролазници користили зид фонтане за сједење и одмор,  сада су постављене и дрвене клупе на зид, како би боравак грађана био угоднији.

За ове радове из градског буџета је издвојено око 40.000 КМ, а радове је извело СП „Занатство бетон – Д“ из Бање Луке.