Обновљена подручна школа у Агином селу

Градоначелник Игор Радојичић и начелник Одјељења за образовање, омладину, здравство и спорт Драган Бањац, посјетили су данас подручно одјељење Основне школе „Војислав Илић“ у Агином селу, на којој је извршена реконструкција фасаде те саниран приступни пут, у оквиру великог овогодишњег пројекта обнове школских објеката на градском и приградском подручју.

 

Радојичић је нагласио да се ове године на градском и приградском подручју ради на санацији 19 школских објеката, у сарадњи са Владом РС и међународним донаторима.

– Наш циљ је да се ученицима на цијелом градском и приградском подручју, гдје год је то потребно, омогуће бољи услове за школовање. У Агином селу се показало потребним да се подручна школа додатно уреди, односно постави нова фасада и топлотна изолација – нагласио је Радојичић и додао ће реконструкција школских објеката бити настављена и у наредним годинама.

Он је напоменуо да је на недавном јавном позиву Градске управе одоборен и пројекат Мјесне заједнице Агино село која је тражила да се изгради ограда око овог школског објекта, што је само један од 57 „малих“ пројеката бањалучких мјесних заједница, вриједних око 150.000 КМ.

Директор школе Рајка Чајић, рекла је да ће ђаци сада имати много боље услове за извођење наставе.

– Овдје су зиме дуге и оштре, а нова фасада је за нас велики корак напријед. У овој години имали смо и донацију града која је утрошена за санацију дијела столарије у школи у Бочцу те за остакљивање школе у Крминама. Комплетна школа „Војислав Илић“ има 234 ученика, док у Агином селу подручну школу похађа 19 ученика – закључила је Чајић.

Током ове године, Град је, заједно са Владом РС и донаторима, обезбиједио око 1,9 милиона КМ за реконструкцију 19 основних и средњих школа на градском и приградском подручју.