Обнова 16 школа: Ново гријање за ђаке у Дебељацима

Ученици и наставннци подручног одјељења Основне школе „Станко Ракита“ у Дебељацима наредну школску годину дочекаће у много бољим условима, након што је уграђено централно гријање и тиме обезбјеђено стабилно гријање  у зимском периоду.

-Љетни распуст је вријеме да се ради на припреми школских објеката, а у Дебељацима је урађено централно гријање тако да ће и ђаци и наставници имати много боље услове за рад и боравак у школи- казао је градоначелник Игор Радојичић, који је данас обишао ову школу.

Он је нагласио да је Град, заједно са Владом РС и Кабинетом предсједника РС обезбједио 600.000 КМ за овогодишњу санацију градских и приградских школа.

-У оквиру великог плана обнове, прошле године рађено је у 19 школа а  током овог љетњег распуста радови ће се изводити у 16 градских и приградских школа – нагласио је Радојичић.

Директор ОШ „Сттанко Ракита“ Миленко Дујаковић изразио је задовољство због урађеног посла, јер ће, како каже,  78 ђака који иду у ову подручну школу, зиму дочекати у топлим просторијама.

-Увођење централног гријања финансирао је град Бања Лука, а сигурно је да ће наши ђаци сада имати много боље услове за стицање нових знања – истакао је Дујаковић.