Obavještenje za birače upisane na izvod za glasanje putem pošte

Gradska izborna komisja Banja Luka izdala je obavještenje za birače upisane na izvod za glasanje putem pošte sa područja osnovne izborne jedinice – 034 B – Banja Luka, a koje možete pročitati u nastavku…

U proteklom periodu u javnosti su se pojavile informacije o zloupotrebi ličnih podataka birača i prijavljivanje za glasanje „PUTEM POŠTE“. Centralna izborna komisija BiH donijela je Zaključak kojim je, u cilju zaštite biračkog prava, odobrila izbornim komisijama osnovnih izbornih jedinica objavu spiska birača koji su upisani za glasanje „PUTEM POŠTE“.

Određen broj birača sa područja grada Banje Luke, javio se i Gradskoj izbornoj komisiji Banja Luka i Centru za birački spisak Banja Luka sa tvrdnjama o zloupotrebi njihovih ličnih podataka i tvrdnjama da nisu popunjavali prijave za glasanje putem pošte.

Ovim Gradska izborna komisija Banja Luka poziva birače sa spiska za glasanje putem pošte da na internet stranica Grada – rubrika „Izbori 2018“ izvrše provjeru  podataka i, u slučaju prepoznavanja zloupotrebe – istu odmah prijave Gradskoj izbornoj komisiji ili Centru za birački spisak Banja Luka.

Pored provjere na objavljenom spisku na veb stranici Grada, omogućen je uvid u podatke na spisku u Centru za birački spisak –  kancelarija br. 15 u objektu Gradske uprave.

Svi birači sa područja grada Banje Luke  čiji podaci se nalaze na objavljenom spisku za glasanje „PUTEM POŠTE“ moći će, na Dan izbora – 07. oktobra, svoje biračko pravo ostvariti na biračkom mjestu 034 B NNN – Radnički univerzitet, Grčka ulica br. 4,  sala br.2.