Обавјештење за бираче уписане на извод за гласање путем поште

Градска изборна комисја Бања Лука издала је обавјештење за бираче уписане на извод за гласање путем поште са подручја основне изборне јединице – 034 Б – Бања Лука, а које можете прочитати у настaвку…

У протеклом периоду у јавности су се појавиле информације о злоупотреби личних података бирача и пријављивање за гласање „ПУТЕМ ПОШТЕ“. Централна изборна комисија БиХ донијела је Закључак којим је, у циљу заштите бирачког права, одобрила изборним комисијама основних изборних јединица објаву списка бирача који су уписани за гласање „ПУТЕМ ПОШТЕ“.

Одређен број бирача са подручја града Бање Луке, јавио се и Градској изборној комисији Бања Лука и Центру за бирачки списак Бања Лука са тврдњама о злоупотреби њихових личних података и тврдњама да нису попуњавали пријаве за гласање путем поште.

Овим Градска изборна комисија Бања Лука позива бираче са списка за гласање путем поште да на интернет страница Града – рубрика „Избори 2018“ изврше провјеру  података и, у случају препознавања злоупотребе – исту одмах пријаве Градској изборној комисији или Центру за бирачки списак Бања Лука.

Поред провјере на објављеном списку на веб страници Града, омогућен је увид у податке на списку у Центру за бирачки списак –  канцеларија бр. 15 у објекту Градске управе.

Сви бирачи са подручја града Бање Луке  чији подаци се налазе на објављеном списку за гласање „ПУТЕМ ПОШТЕ“ моћи ће, на Дан избора – 07. октобра, своје бирачко право остварити на бирачком мјесту 034 Б ННН – Раднички универзитет, Грчка улица бр. 4,  сала бр.2.