Нуде 300 производа: Проширена понуда „Крајишке куће“

Асортиман производа у „Крајишкој кући“, првој продавници домаћих пољопривредних производа, обогаћен је ових дана робом још осам нових произвођача са подручја бањалучке регије, саопштено је из Центра за развој пољопривреде и села.

Свеукупно, на полицама „Крајишке куће“ данас су заступљени производи 58 домаћих произвођача, а, сумирајући прве утиске, из Центра истичу да су задовољни одзивом суграђана, с тим да се већи број купаца очекује по стишавању актуелчне епидемилошке ситуације.

  • У нашем објекту данас имамо преко 300 аутентичних пољопривредних прозвода са подручја крајишке регије. Ријеч је о веома богатом асортиману производа који су произведени на традиционалан начин, као што су сухомеснати производи, ракије, вина, сиреви, различите врсте меда, ликера, домаћих сокова, џемова, компота, чајева, али и велики избор козметичких препарата на биљној бази – креме, мелеми, биљне капи, сапуни, лосиони, серуми – каже директор Центра за развој пољопривреде и села Драшко Илић.

Он додаје да су пројекат „Крајишке куће“ заједнички осмислили и реализовали Град Бања Лука и Центар за развој пољопривреде и села, а са циљем подстицања развоја домаће производње и промовисања домаћих аутентичних производа.

  • Можемо рећи да је реализација овог пројекта употпунила и туристичку понуду града и регије, на задовољство како домаћих пољопривредних произвођача којима је на овај начин омогућено пласирање њихових производа, тако и локалног становништва и туриста који у овом објекту могу наћи домаће и здраве пољопривредне прерађевине. Сви производи у “Крајишкој кући” су здравствено испитани и декларисани, што је додатни гарант свим грађанима да купују провјерене и квалитетне производе – истиче Илић.

Из Центра за развој пољопривреде и села, најављују и могућност отварања „Крајишке куће“ у Требињу, по узору на „Херецеговачку кућу“ која успјешно послује у Бањој Луци.