Ново игралиште у Лазареву

Мјештани Лазарева ускоро ће добити ново дјечије игралиште, лоцирано уз Основну школу „Иван Горан Ковачић“, у оквиру велике акције у којој је, уназад четири године, већ изграђено 26 игралишта широм Бање Луке. У Лазареву, ово ће бити већ друго игралиште изграђено у оквиру ове акције (раније изграђено код ОШ „Борисав Станковић“). Овај пут, изградњу заједнички финасирају Град Бања Лука и Секретаријат за расељена лица и миграције.

Градоначелник Игор Радојичић, рекао је да је ово већ 27. игралиште, које се гради у оквиру ове акције.

  • Ново игралиште ће употпунити лијепу цјелину коју имамо на овој локацији, јер су ту школа, црква и теретана на отвореном. Вриједност инвестиције је 61.600 КМ, од чега је 40.000 КМ обезбиједио Републички секретаријат за расељена лица и миграције – навео је Радојичић.

В.д. директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције, Марко Аћић, казао је да се изградњом игралишта у Лазареву наставља успјешна сарадња Секретаријата и Градске управе.

  • Недавно смо у насељу Куљани завршили пројекат социјалног становања и уселили педесетак породица, у Врбањи смо почели изградњу канализације, а данас у Лазареву почињемо градњу дјечијег игралишта и вјерујем да ће од августа наши малишани овдје наћи лијеп кутак за игру – истакао је Аћић.

Површина игралишта износи око 500 квадратних метара и намијењено је за дјецу од једне до шест година. На игралишту ће бити постављене сљедеће играчаке: љуљашка, клацкалица, љихалица са опругом, љуљашка за дјецу са отежаним кретањем, бројалица, возић од трупаца, тунел као и мини торањ са тобоганом који ће бити постављен у централном дијелу игралишта. Уз круг игралишта планирано је и постављање клупа и корпи за отпатке. Игралиште би требало да буде изграђено у року од мјесец и по.