Ново дјечије игралиште у насељу Ада

Малишани из насеља Ада данас су добили ново дјечије игралиште које је изграђено у оквиру велике акције Градске управе и друштвено одговорних компанија. Средства за изградњу игралишта обезбиједили су компанија „Маркет Ас“ и Град Бања Лука, а игралиште је отворио градоначелник Игор Радојичић.

  • Током посљедње четири године, у Бањој Луци је изграђено 26 нових дјечијих игралишта. Већина у сарадњи са друштвено одговорним компанијама, а овдје у Ади је игралиште било потребно, јер се ово насеље шири и има све више становника. Захваљујемо „Маркету Ас“ на учешћу у нашој акцији, а најважније је да су дјеца добила ново игралиште и пријатан кутак за игру – рекао је градоначелник Радојичић.

Он је подсјетио да је недавно завршен конкурс за идејно рјешење нове основне школе која ће бити изграђена у Ади и изразио наду да ће градња почети већ током јесен ове године.

Из компаније „Маркет АС“ су поручили да, као друштвено одговорна компанија, учествују у бројним активностима и акцијама које нашу заједницу и друштво чине бољим мјестом за живот.

  • Новоизграђено игралиште је опремљено модерном модуларном справом за игру дјеце узраста од три до 15 година, а ту су и љуљашке. Сваки детаљ игралишта урађен је у складу са сигурносним захтјевима, почевши од специјалне гумене подлоге, монтаже и распореда играчака, до тога да је оно ограђено заштитном оградом. Поред игралишта су и клупе за сједење на којима родитељи могу одмарати док њихова дјеца уживају у игри и забави – казали су из „Маркета Ас“.