Новогодишњи пријем: Бања Лука биљежи раст из године у годину

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић и предсједник Скупштине града Зоран Талић, приредили су вечерас у Банском двору традиционални новогодишњи пријем за представнике јавног живота нашег града.

Честитајући свима наступајућу 2020. годину, уз много лијепих жеља, Радојичић је поручио да је година на измаку, за наш град, била боља од претходне.

-Било је више улагања, више пројеката и остварен je већи напредак у односу на прошлу годину, а опет та 2018. година је имала више пројеката и улагања него година прије. Све у свему, већ четврту годину заредом биљежимо раст по многим параметрима, од запослености до привредних показатеља, раста буџета, комуналане инфраструктуре и уопште рјешавања проблема наших грађана – казао је Радојичић.

Како је нагласио, амбициозни циљеви постављени су и за наредну 2020. годину.

-Пуно је пројеката предложено, пуно тога замишљено, испланирано и обезбијеђено и надам се да је пред нама година која ће бити још боља од претходне три – навео је он.

Суштински је важно, како је истакао, да се Бања Лука развија стратешком визијом и циљем јер град не може да се развија на оквиру једног мандата и изборних година, него мора да се развија дугорочним визијама и циљевима.

-Наш град има и Стратегију развоја, радимо Урбанистички план и друге секторске стратегије и можемо рећи да идемо у правцу онога што смо рекли да je поносан главни град Републике Српске, регионални центар који се такмичи са осталим регионалним престоницама и европски град угодан за живот својих грађана – казао је Радојичић.

Зоран Талић казао је да је Скупштина града успјешно пратила динамику рада градоначелника и Градске управе.

-Драго нам је да смо успјели да реализујемо оно што смо и замислили. Чека нас много посла и у сљедећој али и у наредним годинама, јер сматрам да ће се Бања Лука итекако развијати у годинама пред нама – закључио је Талић.