Нови сјај за најстарију градску школу

Градоначелник Игор Радојичић и начелник Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт Драган Бањац, посјетили су данас Основну школу „Доситеј Обрадовић“ у Обилићеву, једну од 19 градских школа, која ће ове године бити обновљена у оквору великог пројекта реконструкције школских објеката.

Градоначелник Радојичић је нагласио да је ОШ „Доситеј Обрадовић“ најстарија бањалучка школа и да је циљ Града да се побољшају услови у свим нашим основним и средњим школама.

– Ово је најстарија бањалучка основна школа и једна од 19 школа на којој ће ове године бити извршена обнова или реконструкција. Захваљујући напорима директора школе, надлежног министарства, УНДП-а и Града, извршена је темељна реконструкција школе. Иначе, највећи пројекти су реконструкција Основне школе „Бранко Радичевић“ на Старчевици гдје ће бити рађена доградња и још три основне школе гдје би требало да се ради комплетна замјена столарије и побољшање енергетске ефикасности – рекао је Радојичић.

Директор школе Драган Ковачевић, изјавио је да се тренутно ради на пословима уређења мокрих чворова, за што је средства обезбиједио Град Бања Лука. Он је нагласио да је, захваљујући различитим субјектима, школа у потпуности санирана, те да су постављена нова столарија и фасада и обновљена котловница. Према његовим ријечима, комплетна реконструкција ове школе биће готова када се заврши санација мокрих чворова.

Поред ове школе, у току је обнова крова на објектима основих школа „Милутин Бојић“ у Мишином хану, „Јован Дучућ“ у Залужанима, „Иван Горан Ковачић“ у Лазареву, док се у подручној школи и Чесми ради на доградњи учионица и увођењу централног гријања. Ускоро се очекују и радови у преосталим школама, којима је Град одобрио средства за обнову. То су школе: „Мирослав Антић“ (за реконструкцију крова); „Бранко Ћопић“ (за санацију мокрих чворова);  ОШ „Ђура Јакшић“ (за замјену дијела столарије); ОШ „Петар Кочић“ (за санацију димњака), те подручна школа у Агином селу (за обнову фасаде). Средства су добиле и двије средње школе, и то Техничка за санацију крова и Електротехничка за замјену столарије и дијела старих радијатора.