Нови кров за школу у Борковићима, радови и на згради ШУП-а

У оквиру овогодишње обнове школских објеката, основна школа у Борковићима недавно је добила нови кров, а исти посао ће ускоро почети и на објекту Школе ученика за привреду.

Обновом крова на школи „Мирослав Антић“ ученици и наставници ове подручне школе добили су доста боље услове за рад и учење. Директор ове школе Ђорђе Ђаковић истакао је да је обнова окончана крајем протеклог мјесеца и да је нови кров замијенио дотрајало кровиште.

-Стари кров је прокишњавао, што нам је причињавало велике проблеме. Сада су, међутим, ти проблеми иза нас, а услови за рад ученицима и наставницима неупоредиво бољи – закључио је Ђаковић.

Обнова дотрајалог крова у Основној школи „Мирослав Антић“ у Борковићима је један од највећих појединачних пројеката у овогодишњој акцији обнове школа на подручју града Бање Луке, вриједан 103.000 КМ.

Укупно 600.000 КМ уложено је у обнову 16 школа, од којих је већина планиране радове обавила током љетњег распуста.

Тако је уочи почетка текуће школске године, отворен дограђени дио Основне школе „Бранко Радичевић“, са осам нових учионица, а боље услове за рад добили су и ђаци Основне школе „Вук Стефановић Караџић“ гдје је, послије прошлогодишње велике обнове вриједне 1,2 милиона КМ,  замијењен дио унутрашње столарије.

На објекту школе у Бронзаном мајдану током распуста саниран је кров, за шта је издвојено око 65.000 КМ, те урађен и нови санитарни чвор. Санација санитарних чворова урађена је и у школама: „Ђура Јакшић“ у Шарговцу, „Свети Ћирило и Методије“ Пискавица, „Иван Горан Ковачић“ Лазарево, „Георги Стојков Раковски“ Нова варош и „Милутин Бојић“ Мишин хан.

У подручном одјељењу ОШ „Вук Караџић“ Чесма замијењена је унутрашња столарија и набављена нова котловница, а ситнији радови обављени су и у школама „Милан Ракић“ и „Борислав Станковић“.

Подручно одјељење ОШ „Станко Ракита“ Дебељаци током љетњег распуста добило је централно гријање, а нови котлови и пумпе уграђени су у школама „Војислав Илић“ у Крупи и „Петар Кочић“ у Колима, гдје су санирани и подови. Радови су окончани и у школи „Јован Дучић“ у Куљанима, гдје су такође санирани подови у учионицама.

Према подацима Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт, преостало је да се ситнији радови заврше у школама у Пискавици и у Колима, те реконструкција подручног одјељења школе „Бранислав Нушић“ у Доњим Колима гдје ће радови бити изведени послије окончања процеса јавне набавке.

Како су истакли у ресорном одјељењу, Град је, уз ова улагања, обезбиједио и додатна средства за још три објекта – обнову крова Школе ученика у привреди и Центра „Заштити ме“, те за замјену котлова у школи у Бочцу, што би требало бити завршено до краја године.

 ОШ ″Вук Стефановић Караџић″: Послије прошлогодишње велике обнове, ове године замијењен дио унутрашње столарије

ОШ ″Вук Стефановић Караџић″: Послије прошлогодишње велике обнове, ове године замијењен дио унутрашње столарије