Нови кров за ОШ „Иван Горан Ковачић“, уређен и прилаз школи

Градоначелник Игор Радојичић обишао је јутрос Основну школу “Иван Горан Ковачић” у Лазареву гдје је недавно завршена реконструкција крова школе и асфалтиран прилаз објекту, у оквиру велике, овогодишње акције санације школских објеката.

Током обиласка школе, Радојичић је оцијенио да ће, захваљујући овим радовима, ђаци сада имати знатно боље услове за похађање наставе.

Он је подсјетио да је до почетка нове школске године, Град Бања Лука, у сарадњи са Владом РС и Развојним програмом УН-а (УНДП), те Владом Бугарске, обезбиједио око 1,9 милиона КМ за реконструкцију 19 основних и средњих школа на градском и приградском подручју.

Овогодишњим планом обнове обухваћено је 17 основних и двије средње школе – Електротехничка и Техничка школа. Највећи дио радова изведен је током љетњег распуста, док се реконструкција појединих школа, због дугог процеса јавних набавки и динамике радова, завршава ових дана.

– Радови су углавном завршени на ових 19 школа или се приводе крају, а ми размишљамо да ове године у санацију укључимо још једну школу јер су потребе за реконструкцијом наших школа заиста велике- истакао је Радојичић.