Нови асфалт и расвјета у Мотикама

Нови асфалт положен је данас у Улици Стојана Бијелића у Мотикама, у оквиру настојања за побољшање животних услова у овом, приградском насељу. Уз нови асфалт, у овом дијелу Мотика инсталирана је и јавна расвјета.

Градоначелник Игор Радојичић, који је данас обишао изведене радове, изјавио је да се у овом дијелу Мотика интензивно ради од 2016. године, у складу са приоритетима које су истакли сами мјештани.

– Резултат тог нашег договора са мјештанима, јесте то да је Улица Стојана Бијелића сада комплетирана са асфалтом, уличном расвјетом, док смо са Електрокрајином радили и нисконапонску мрежу – казао је Радојичић.

Према његовим ријечима, становници из ове улице су истакли своје приоритете, Град је домаћински распоређивао средства сваке године и у овој години завршили тај основни посао.

-Овдје је доста становника и мислим да сада имају оптималне услове за живот – закључио је Радојичић.

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић, казао је да је Град, рачунајући прошлу и ову годину, у оквиру модернизације градских саобраћајница укупно урадио око 400 метара пута у овој улици, за шта је издвојено 30.000 КМ. Он је навео да је овогодишње радове извело предузеће „Козарапутеви“.

Према плановима градских власти, Мотике би, као једно од брзорастућих приградских насеља са великим потребама у инфраструктури, ускоро требали бити знатно боље саобраћајно повезане са остатком града. По ранијој одлуци градског парламента, у изградњу саобраћајнице у Улици Александра Карађорђевића (пут од Петрићевца према Мотикама) биће уложено 1,5 милиона КМ.

Изградња ове саобраћајнице, у дужини од 1,2 километра, биће финансирана из овогодишње емисије градских обвезницама, намјењене рјешавању највећих инфраструктурних приоритета на подручју града.