Нових 230 контејнера за чистији и уреднији град

Више од 230 нових контејнера за одлагање смећа биће ових дана распоређено на градском подручју, у оквиру пројекта Града, „Чистоће АД“ и Фонда за заштиту животне средине, вриједног више од 200.000 КМ. Ова, највећа набавка контејнера у посљедње четири године, требалo би значајно да унаприједи комуналне услуге на подручју Бањe Луке.

Прликом данашње посјете „Чистоћi“, градоначелник Игор Радојичић je изразио очекивање да ће ова набавка значајно поправити стање на терену и да би услуга одлагања и одвоз смећа требалo да буде значајано унапријеђена.

– Набављено је 70 већих контејнера запремине 3,2 кубна метра те 160 мањих чија је запремина 1,1 кубни метар. Контејнери ће већ од сутра бити распоређени на терену како би се замијенили стари и дотрајали контејнери, а биће и нових локација на којима ће бити постављени – рекао је Радојичић.

Директор „Чистоће“ Александар Бајић, истакао је да ће овом набавком бити у потпуности намирене потебе свих мјесних зајаденица на подручју града.

– Од укупног броја контејнера, „Чистоћа“ је данас донирала Граду 50 посуда капацитета 3,2 кубика. Вјерујем да ће ово значајно побољшати стање хигијене у граду. Од велике је важности да се настави са обнављањем контејнера јер смо имали проблем у више дијелова града. У годинама иза нас, набављали смо мање количине контејнера и због тога смо имали одређених проблема – навео је Бајић и додао да ће, заједно са Одјељењм за комуналне послове, радити на томе да се неправилнсоти које постоје приликом одлагања смећа, сведу на најмању могућу мјеру.

Јесења акција уређења града

Начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар, најавио је да ће 15. октобра ове године почети јесења акција уређења града и да ће трајати до 10. новембра.

– Грађани ће о детаљима акције бити благовремено обавијештени путем средстава информисања и мејсних заједница. Овом приликом молимо све грађане да сачекају још неколико дана са одлагањем крупног отпада и да то ураде у акцији јесењег уређења, како би нам град био чистији и љепши – рекао је Билчар.