Нове теретане на отвореном у Чесми и Обилићеву

Мјештани Обилићева и Чесме добили су теретане на отвореном. Радови су успјешно окончани ових дана, и нова мјеста за вјежбање на отвореном су доступна и становницима ових насеља.

Начелник Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт Драган Бањац казао је да је у обје теретане постављено по 12 фитнес справа, које ће бити на располагању становницима ових насеља.

Теретана у Обилићеву налази се код новог моста уз недавно изграђено ново кошаркашко игралиште, а у Чесми – код фудбалског стадиона „Рекреативо“.

-Управо код одређивања локација, водило се рачуна да су то мјеста гдје је примјетна повећана фреквенција рекреативаца – нагласио је Бањац и додао да је изградња теретана планирана и за наредну годину.

Према његовим ријечима, догодине ће нове теретане на отвореном највјероватаније бити инсталиране у Пријечанима код подручне школе и у Раковачким барама, у близини дјечијег игралишта.

-Размотрићемо још неке опције, али тренутно за ове двије локације је извјесно да ће добити нови садржај за вјежбање на отвореном – закључио је Бањац.

У граду већ постоје теретане на неколико локација, и то: у Парку “Младен Стојановић”, шеталишту поред Врбаса – између Ребровачког и Венеција моста, на Бањ брду и у насељу Симе Матавуља, на Старчевици, у Лазареву и у кругу спортско-рекреативног центра „Аквана“.