Нове авио-линије отварају простор за већу посјету туриста

Начелница Одјељења за културу, туризам и социјалну политику Града Бања Лука  Наталија Тривић посјетила је данас Аеродром Бања Лука и разговарала са в.д. директором овог јавног предузећа Душком Ковачевићем о сарадњи која би се одвијала у правцу квалитетније промоције туристичке понуде града и комуникације са европским тржиштима, а након успостављања нових авио линија.

– Наш заједнички интерес је да обезбиједимо долазак што већег броја туриста из региона, Европе и свијета, што нам је јединствена шанса након увођења летова компаније Рајан Ер (RyanAir) – истакла је Наталија Тривић и додала да Град Бања Лука, поред постојеће туристичке понуде, већ увелико припрема празничне програме за предстојећу зиму.

Душко Ковачевић, в.д. директора Аеродрома Бања Лука, изразио је задовољство што продаја карата за три нове дестинације летова из Бање Луке за Меминген, Стокхолм и Брисел иде очекиваном динамиком, те нагласио да је ово велика шанса за развој авио саобраћаја са бањалучког аеродрома

– Поред могућности промоција туристичке понуде Бање Луке путем авио- компанија, промоција ће бити могућа и на самом аеродрому – казао је Душко Ковачевић и најавио да ће управо на том мјесту септембра бити одржан концерт класичне музике као њихов допринос кандидатури Бање Луке за Европску престоницу културе 2024.