Нова фасада и на згради у Алеји Светог Саве

Заједничким улагањем Града и заједнице етажних власника, санирана је фасада на стамбеној згради у Алеји Светог Саве бр. 4, 8 и 12.

Како су потврдили у надлежном Одјељењу за комуналне послове, у наредном периоду очекује се почетак радова на санацији фасаде на стамбеном објекту у Бана др Тодора Лазаревића 3, 5 и 7. Вриједност ових радова је 119.510 КМ, од чега ће Град да издвоји 70 одсто потребних средстава.

Иначе, у оквиру пројекта обнове фасада на подручју града, недавно је завршена и фасада у Улици Војводе Радомира Путника број 1, а крајем прошле године радови су успјешно окончани на једној згради у Росуљама односно у Улици Краља Петра II Карађорђевића.

Све зграде за санацију фасаде изабране су путем јавног позива. Осим што су заблистале новим сјајем, обновљене зграде су и енергетски утопљене, због чега ова активност има још већи значај.

-Ријеч је о пројекту којим Град помаже да се повећа енергетска ефикасност. Да би станари наведене четири зграде имали топлије домове, из градског буџета је прошле године за обнову фасада обезбијеђено 170.000 КМ – навели су из надлежног одјељења.