Нова трим стаза уз Врбас

На радост бројних рекреативаца, завршена је градња нове трим стазе уз шеталиште поред Врбаса, на потезу од моста Венеција до Ребровачког моста.

Градоначелник Игор Радојичић, који је обишао новоизграђену стазу уз једно од најпопуларнијих шеталишта, казао је да је најважније да су рекреативци на једном потезу, гдје иначе тренирају, сада добили боље услове.

-Ово је један дио онога што радимо на ширем потезу града, са рекреативцима и за рекреативце, од Бањ брда, Траписта, Парка „Младен Стојановић“ и других локација. На овом потезу између два моста, налази се и теретана на отвореном тако да је то сада једна природна цјелина за рекреацију – истакао је Радојичић.

Радове за које је издвојено око 75.000 КМ, успјешно је извело предузеће „МКР Кременовић“. Подлогу нове трим стазе чини природни материјал – тзв. малч, који је већ употребљаван на трим стази у Парку „Младен Стојановић“.

Предсједник Атлетског клуба инвалида „Врбас“ Душко Тадић рекао је да је овај нови простор за рекреацију значајан за грађане који се рекреативно баве трчањем или шетају.

-Уједно, ово је промоција здравог начина живота и радујемо се новим сличним пројектима са Градском управом – закључио је он.