Нова ЛЕД расвјета у Обилићеву

У Улици Срђе Злопоглеђе у насељу Обилићево, стара расвјета замијењена је новим ЛЕД свјетиљкама. Замијењено је око 40 свјетиљки у овој улици, у оквиру велике акције постављања више од 1.800 ЛЕД свјетиљки у граду.

  • У Обилићеву вечерас завршавамо велики пројекат и захваљујемо се Развојном програму Уједињених нација (УНДП) на партнерству у овом пројекту из домена енергетске ефикасности. Замјена свјетиљки је урађена у 60 бањалучких улица односно у шест мјесних заједница. Вишеструки је ефекат овог посла – са једне стране добијамо квалитетну расвјету, а са друге уштеду електричне енергије од преко 60 одсто. Надам се да ову акцију настављамо и током ове године, а мијењаћемо сијалице које су старије и које су највећи потрошачи – рекао је градоначелник Игор Радојичић који је вечерас обишао насеље Обилићево и улицу гдје су постављене нове свјетиљке.

Укупан буџет који је обезбијеђен за енергетску ефикасност у области јавне расвјете, кроз овај пројекат, износи 390.000 КМ, гдје УНДП и Град обезбјеђују по 50 одсто средстава.

Извођач радова је било бањалучко предузеће „Електрообнова“.