„Нисте сами“: Обављено преко 4.200 достава, од сутра није у функцији број 065 01 02 03

Од четвртка, 30. априла више неће бити у функцији телефонски број: 065 01 02 03 путем којег је вршена кућна достава намирница и лијекова, с обзиром на то да је омогућено кретање свим категоријама становништва.

Од 19. марта, када је Град Бања Лука покренуо овај сервис у оквиру акције „Нисте сами“, евидентирано је 7.725 позива грађана и обављено је 4.208 достава.

С обзиром на то да је од ове седмице дозвољено кретање и лицима преко 65 година, одлучено је да се обустави кућна достава, која је, посљедњих нешто мање од мјесец и по дана, итекако била значајна за неколико хиљада становника који, из различитих разлога, усљед актуелне епидемиолошке ситуације нису могли излазити из својих домова.

Кроз акцију „Нисте сами“, старији и немоћни, те лица са инвалидитетом, труднице и сви у стању потребе могли су наручити кућну доставу основних животних намирница, а од краја марта и лијекова.

Суграђани су били ослобођени трошкова доставе, а намирнице и лијекове су плаћали по цијенама као у маркетима, односно апотекама.

Акцију су подржали: Мтел, Проинтер ИТСС, Тропик, МФ банка, Адико банка, Сбербанка, Шпаркасе банка, Нова банка, Крајинапетрол, Гаспром бензинске станице, Нестро петрол, Бањалучка пивара, Еурогас, Цегер, Малбашић, апотека „Зенит“, dm drogerie markt, Моја апотека, Црвена апотека, Bpharm, и Anapharm.