На радост најмлађих, отворено спортско игралиште у Горњој Пискавици

Мјештани Горње Пискавице добили су ново спортско игралиште, у оквиру настојања Града Бање Луке да се омогуће нови садржаји на сеоском подручју и да се на тај начин доприносе задржавању становништва у руралним срединама. Игралиште је данас свечано отворио градоначелник Игор Радојичић, који је нагласио да је спортско игралиште у Горњој Пискавици изграђено на иницијативу мјештана.

– Најљепши дио посла је када се заврши нешто што људима много значи и што им заиста треба, поговото када се ради о дјеци. Ми смо у прошлој и овој години на подручју града направили 18 дјечијих игралишта. Ово спортско игралиште је дио послова које радимо у обје Пискавице. Прољетос смо овдје били са два водовода, а сада је урађен и тротоар у Доњој Пискавици. Трудимо се да на цијелом подручју града грађани осјећају да припадају овом граду и да, гдје год можемо, урадимо понеки инфраструктруни пројекат који ће побољшати живот грађана – рекао је Радојичић.

 

Начелник Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт, Драган Бањац, казао је да је у оквиру санације и реконструкције спортских игралишта и 19 школа у Бањој Луци, ово вјероватно пројекат којим се затвара сезона. Он је додао да је у Горњој Пискавици изграђен репрезентативан спортски терен који ће служити грађанима, а прије свега дјеци која би требало да имају исте услове за живот и одрастање као и дјеца у граду.

Славиша Сандић, начелник Одјељења за саобраћај и путеве, изјавио је да је изградња игралишта заправо плод договора мјештана и Градске управе. Према његовим ријечима, грађани су изразили потребу да се направи спортско игралиште уз још неке путне правце у овој мјесној заједници. Сандић је напоменуо да је прије неколико дана у Доњој Пискавици урађен пут Шеве – Зовик.

Предсједник Савјета МЗ Горња Пискавица Горан Кнежевић, рекао је да су дуги низ година чекали на спортско игралиште за најмлађе.

– На овај начино само смо артикулисали њихов захтјев преко Савјета мјесне заједнице, а Град нам је изашао у сусрет и изградио ово игралиште уз пуно разумијевање начелника и градоначелника. Такође, санирали смо клизиште у насељу Ожеговићи, а урађен је и дио расвјете у нашем крају – закључио је Ожеговић.

Иначе, Град Бања Лујка је из буџета издовјио око 40.000 КМ за градњу дјечијег игралишта у Горњој Пискавици. За градњу пута Шеве – Зовик издвојено је 22.000 КМ, док је изградња тротоара у Доњој Пискавици коштала 36.000 марака.