На помолу рјешење излијевања оборинских вода на Лаушу

Вишегодишњи проблем са излијевањем оборинских вода у Карађорђевој улици на Лаушу ускоро би могао бити ријешен, након што су ових дана покренуте активности на доградњи система оборинске канализације у овом насељу.

Свјесни проблема дотрајале и старе оборинске канализације недовољних профила која чим падне јача киша, поплави дијелове најпрометније улице на Лаушу, градске власти су рјешење овог дугогодишњег проблема ставиле на листу приоритета.

За почетак рјешавања овог проблема, одабране су критичне тачке на Лаушу и Побрђу.

-Пројектом је предвиђена изградња крака оборинске канализације профила 300 мм у Улици Ђорђа Јоветића, у дужини од око 180 метара, и дијела главног оборинског колектора у Карађорђевој улици у дужини од око 170 метара од скретања у Улицу Владимира Роловића па до пројектованог излива у ријеку Црквену – навели су из надлежног Одјељења за комуналне послове.

За овај посао, процијењене вриједности 170.000 КМ, ове седмице биће расписана јавна набавка за избор најповољнијег извођача радова.

-Изградњом овог колектора, чији је пројектовани профил 1500 мм растеретиће се постојећи колектори који су у лошем стању и недовољног профила да приме све оборинске воде које се слијевају према Карађорђевој улици. Тиме ће започети рјешавање дугогодишњег проблема који настаје приликом обилнијих падавина – нагласили су из ресорног одјељења.

Ако не буде жалби у току јавне набавке, почетак радова се очекује у првој половини септембра.

 Фото илустрација

Фото илустрација