19. сједница Скупштине Града

Деветнаеста сједница Скупштине града Бања Лука биће одржана 31. јануара, одлучено је на сједници Колегијума Скупштине града, која је одржана у четвртак. На овој сједници, одборници ће разматрати 29 тачака дневног реда. Између осталог, биће ту сет одлука о питањима гријања у Бањој Луци према којима би од 1. фебруара 2018. године, нова топлана у потпуности преузела испоруку топлотне енергије у граду.

– Конкретно ријеч је о општим условима за производњу, испоруку и кориштење топлотне енергије, те о тарифном систему „Еко топлане Бања Лука“. Приводи се крају изградња нове топлане, и на наредној сједници разматраће се три одлуке којима се повјерава дјелатност гријања у граду новој топлани. У ствари, ако 31. јануара  донесемо ове одлуке, од 1. фебруара би ново предузеће „Еко топлане Бања Лука“ преузело гријање града у пуном капацитету – рекао је Радојичић.

Он је појаснио да за потрошаче код којих се обрачун врши по метру квадратном неће бити измјене цијена као ни за пословне просторе код којих се обрачун врши по исталисаној снази.

– Мијења се цијена само код потрошача који имају уграђене калориметре, јер се уводи фиксни дио плус обрачун утошене енергије. Плаћаће се оно што је калориметар обрачунао као трошак енергије у самом стану, и ту ће цијена бити нешто нижа, а уводи се фиксни дио који ће се плаћати 12 мјесеци за производњу и испоруку енергије, који до сада није обрачунаван па су тај трошак сносили потрошачи који су плаћали по квадратном метру – навео је Радојичић.

Предсједник Скупштине града Зоран Талић, рекао је да поред низа одлука о измјенама регулационих планова, као и кадровских питања, на наредној сједници разматраће се и одлука о уређењу простора и грађевинском земљишту.

– На дневном реду су тачке које се односе на куповину земљишта за изградњу саобраћајнице Делибашино село – Пријечани, али и реконструкцију Улице Петра Великог у Чесми, од моста на ријеци Врбања до православне цркве – рекао је предсједник градског парламента Зоран Талић.