Након више од четири деценије, Бања Лука добија нову спортску дворану

Радови на пренамјени бившег Шопинг центра у спортску дворану, у вриједности од 1,2 милиона КМ, данас су и званично почели, увођењем на градилиште извођача радова – конзорцијума, на челу са „Прогрес градњом“.

-Бања Лука ће тако након више од четири деценије добити једну нову јавну спортску дворану – казао је градоначелник Игор Радојичић, који је данас обишао ово радилиште.

Ово је први од пет капиталних пројеката, који ће ове године бити финансиран из емисије обвезница Града, у вриједности од 6,24 милиона КМ.

-Сигурно је да ће нова дворана спортистима и бањалучким клубовима добро доћи и за тренинге и за утакмице – истакао је Радојичић и додао да је рок за извођење радова до шест мјесеци. Он је изразио наду да ће већ током јесени дворана бити стављена у функцију.

Радојичић је подсјетио да је прошле године рашчишћен простор који је некада био Шопинг центар и припремљен за изградњу нове дворане.

-У припремама за овај посао, мјесецима смо чекали одговор једног међународног фонда који нам је био обећао донаторска средстава за овај пројекат. Како до данас нисмо добили одговор за ту донацију, одлучили смо се да радимо сами, на начин да смо 600.000 КМ обезбиједили емисијом обвезница, док ће другу половину потребног износа обезбједити предсједник Републике – казао је Радојичић.

Говорећи о изградњи дворане код Гимназије, градоначелник је казао да је у току израда студије оправданости на бази завршеног пројекта, која ће затим бити упућена према Влади РС, односно Министарству финансија које треба да да сагласност на студију.

Директор Спортског центра „Борик“ Манојла Зрнић, поздравио је почетак радова истичући да ће нова дворана обрадовати спортске организације.

-Цијеним да ће значајно растеретити дворану Борик, а побољшати услове за тренинге бањалучких спортиста – закључио је Зрнић.