„Лоптарија“ у Бањој Луци: Такмичење основаца на Тргу Крајине

Дјеца осам бањалучких основних школа и четири вртића показаће сутра, 31. маја своје знање и вјештине на Међународној спортско-едукативно-забавној манифестацији „Лоптарија“, која ће бити одржана на Тргу Крајине од 11 до 13 часова.

 

Како су навели из Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт, cвака школа припрема екипу ученика који ће се такмичити, а у свакој екипи је по 20 ученика узраста до 10 година. Осим ученика, у жогарији ће учествовати и по 20 дјеце из четири вртића.

Дјеца ће се такмичити у разним играма: игре спретности, покажи шта знаш, фер-плеј, и ти професоре, фудбал три на три, екологија, враголије, пјевачке и плесне представе и др.

Актив директора основних школа је подржао приједлог да се реализује поменути пројекат, а координатор је Основна школа „Иво Андрић“ заједно са Градском управом.

„Лоптарија“ је међународни пројект који укључује девет земаља: Словенију, Италију, Аустрију, Мађарску, Хрватску, Босну и Херцеговину, Македонију, Србију и Црну Гору.

Циљ је дјеци представити здрав начин живота и физичке активности, вриједности ‘фер плеја’, једнакости, солидарности, поштења, дружења и игре.