Лауш добио ново игралиште, ускоро још једно

Малишани са Лауша добили су ново, савремено дјечије игралиште, захваљујући заједничком пројекту Града Бања Луке и Развојног програма УН-а (УНДП). Ово је већ 21. ново дјечије игралиште које је изграђено у Бањој Луци у посљедње двије године. Игралиште на Лаушу, тачније у Улици Косте Крсмановића, изграђено је у оквиру пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“.

Градоначелник Игор Радојичић, који је данас обишао игралиште, најавио је да ће на Лаушу ускиоро бити изграђено још једно игралиште, такође у сарадњи са УНДП-ом.

– Ово би требало да буде добра година за ово велико насеље захваљујући релаизацијi више великих инфраструктурних пројеката. У току је велики посао изградње кружног тока код „Сирана“, ту је и изградња новог објекта мјесне заједнице и полицијске станице. Такође, градимо и нову спортску дворану поред школе „Свети Сава“, а очекујемо да ускоро са Владом РС потпишемо споразум о изградњи нове велике саобраћајнице која би повезивала Лауш и Паприковац и растеретила гужве у Карађорђевој и Улици Јована Рашковића – рекао је Радојичић.

Шеф бањалучке канцеларије УНДП-а,  Горан Вукмир, казао је да су у шест мјесних заједница одржани форуми грађана на којима су локални становници изабрали пројекте од значаја за њихову заједницу.

– Највећа вриједност овог пројекта лежи у томе што су грађани сами одлучивали о ономе што је за њих најпотребније. Конкретније, у сарадњи УНДП-а и Града реализовано је 14 пројеката у граду, укупне вриједности 380.000 КМ, од чега је УНДП обезбиједио 60 одсто средстава, а остатак Град – нагласио је Вукмир.

Предсједник Савјета МЗ Лауш 2, Милан Гранула, захвалио је Граду и УНДП на реализацији пројекта изградње дјечијег игралишта.

– Ми смо управо и предложили овај пројекат кроз разговор са грађанима, а ова локација је одбрана из разлога што је једина имала ријешене имовинско-правне односе. Ускоро очекујемо почетак градње другог игралишта које ће се налазити у близини цркве на Лаушу – рекао је Гранула.