Лазарево: „Колибри“ отвара врата за још 170 малишана

Нови дио вртића „Колибри“ ускоро ће отворити своја врата, у оквиру великог плана да се до краја године обезбиједи укупно нових 650 мјеста у предшколским установама.

-Радови су ушли у завршну фазу и ових дана почело је опремање, како би овај предшколски објекат био спреман за пријем око 170 малишана – казали су у Одјељењу за комуналне послове.

Ова друга фаза изградње вртића „Колибри“ у насељу Лазарево, вриједности милион КМ, заузимаће површину од 1.150 квадратних метара.

Изградња се одвијала по фазама с обзиром на то да је ријеч о великој инвестицији, у укупној вриједности од око 1,5 милиона КМ.

Објекат је у фебруару ове године стављен „под кров“, а радови су коштали 550.000 КМ. Већ у априлу, упркос епидемиолошкој ситуацији, настављена је друга фаза која је подразумијевала грађевинско-занатске и инсталатерске радове, за шта је Град издвојио милион КМ. За опремање, обезбијеђено је додатних 200.000 КМ.

Постојећи вртић „Колибри“, његов јужни дио – са два тракта по четири јединице – изграђен је 2013. године.

До јесени би требало да буде завршен и нови вртић на Петрићевцу, који је предвиђен за смјештај до 150 дјеце. Такође, интензивно се ради на доградњи најстаријег градског вртића – „Јежеве кућице“, те припреми новог вртића у Куљанима у којем ће бити обезбијеђен смјештај за око 90 малишана. Такође, током године кроз пројекат „Енергетске ефикасности“ биће „утопљени“ вртићи „Невен“ и „Наша дјеца“.