Куљани добијају први вртић

Куљани би најесен требалo да добију први вртић, у оквиру планова за ширење система предшколског образовања и на приградска подручја.

  • Куљани су једно од највећих и најбрже растућих насеља, са великим бројем дјеце, због чега се јавила потреба за градњом вртића, који ће бити у саставу Центра за предшколско васпитање и образовање – истиче Петар Билчар, начелник Одјељења за комуналне послове.

Нови вртић биће смјештен у просторијама некадашње школе, која располаже са просториом од 465 квадратних метара. За потребе отварања вртића, овај простор ће бити у потпуности реконструисан и прилагођен новој намјени. Тренутно, надлежне градске службе приводе крају израду пројекта, након чега ће бити расписан тендер за извођење радова.

За ове намјене, из градског буџета ће бити издвојено 200.000 КМ, уз обезбјеђену подршку Развојног програма УН-а (УНДП) од 100.000 КМ.

У Центру за предшколско васпитање и образовање истичу да је градња новог вртића од суштинске важности за житеље овог насеља. Према њиховом плану, у новом вртићу биће обезбијеђен смјештај за око 90 малишана, подијељених у по двије јасличке и вртићке групе.