Контрола дјечијих играоница

Градска инспекција ће током наредне седмице контролисати дјечије играонице на подручју града, како би се утврдило да ли испуњавају прописане услове за безбједност дјеце и хигијену у таквим просторима.

Како је потврђено у Одјељењу за инспекцијске послове, у контроли играоница ће бити укључени тржишни и здравствени инспектори.

– Са циљем провјере испуњености услова за рад играоница и осигурање безбједности дјеце која бораве у њима, главни републички тржишни и главни републички здравствени инспектор доставили су нам инструкцију о потреби појачаног надзора над радом ових објеката – истиче начелник Одјељења за инспекцијске послове Јанко Кецман.

Он каже да ће се градски инспектори контролисати да ли су играонице регистроване у складу са законом и да ли је на било који начин угрожена безбједност дјеце, односно постоје ли ризици од повређивања од опреме и средстава која дјеца користе и са којима дјеца могу доћи у контакт.

– Такође, контролом ће бити обухваћени и наплата коришћења услуге, присуство лица задуженог за чување дјеце, те одржавање хигијене у складу са прописима из области заразних болести – рекао је Кецман.

 Фото: архива

Фото: архива