Интензивни радови на путу према Мотикама: Без саобраћаја од „жутих зграда“ до Банијске улице

Од петка, 3. маја (од 8 часова) биће потпуно обустављен саобраћај у Улици краља Александра I Карађорђевића, и то на дијелу од „жутих зграда“ до Банијске улице, због изградње наведене саобраћајнице.

Аутобуси јавног превоза путника ће бити преусмјерени из смјера Мотика у Љевчанску улицу, затим на Мајевичку до Његошеве улице и даље постојећом трасом.

У Љевчанској улици ће у циљу безбједног саобраћања аутобуса бити забрањен саобраћај, осим за аутобусе и станаре наведене улице, а возачи ће моћи да користе друге алтернативне саобраћајнице попут Банијске улице и огранке.

Становништво Мотика и Петрићевца се моли за стрпљење и разумијевање због отежаног одвијања саобраћаја.

Подсјећамо да су радови на изградњи Улице краља Александра I Карађорђевића започели 23. марта у оквиру великог инвестиционог циклуса „Бања Лука се гради“. Предвиђена је изградња 1,2 километра саобраћајнице на потезу од тзв. жутих зграда до објекта „Павловић турса“. По пројекту, гради се модерна саобраћајница ширине шест метара, са обостраним тротоарима, фекалном и оборинском канализацијом, као и јавном расвјетом.

Досадашња саобраћајница у Улици краља Александра је била неусловна и дотрајала, те је одлучено да се иде у потпуну реконструкцију односно изградњу нове саобраћајнице.

 Интензивни радови на градњи пута према Мотикама

Интензивни радови на градњи пута према Мотикама