Интензивирани радови на санацији клизишта у Пријечанима

Захваљујући повољним временским приликама, интензивирани су радови на санацији великог клизишта уз Врбас у Пријечанима, у оквиру наставка изградње модерне саобраћајнице у правцу центра овог насеља, вриједне више од 1,2 милиона КМ.

Према информацијама са градилишта, тренутно се ради на санацији великог клизишта у дужини од око 200 метара које угрожава овај путни правац. Прије уласка у наставак градње саобраћнице према Пријечанима, потребно је санирати ово клизиште како у будућности не би дошло до угрожавања пута.

-Током досадашњих радова на санацији клизишта, изграђена је „темељна ножица“ од каменог материјала и почела градња конструкције која ће представљати подлогу за израду саобраћајнице – истичу у Одјељењу за саобраћај и путеве, те додају да је током извођења радова омогућено несметано одвијање саобраћаја на овој дионици.

По санацији клизишта, биће створени услови предуслови за даљу градњу и проширење саобраћајнице, уз подизање пратеће инфраструктуре.

Уз нову саобраћајницу у дужини од 500 метара, биће изграђена канализација, пјешачке стазе, јавна расвјета и аутобуско стајалиште.

Овом инвестицијом настављају се радови на овом путном правцу након што је прошле године изграђен један километар овог пута на потезу од болнице у Трапистима до „Ловачког бара“.