Инспекција у потрази за нелегалним креветима

Градска инспекција појачаће током децембра и јануара контроле хотела, хостела, апартмана и других објеката за смјештај, у настојању да се обесхрабри нелегално издавање без плаћања боравишне таксе, изјавио је начелник Одјељења за инспекцијске послове Јанко Кецман.

Према његовим ријечима, у наредна два мјесеца се очекује повећан број туриста, прије свега због предстојећих новогодишњих празника, због чега ће бити пооштрене контроле објеката за смјештај.

Истовремено, Кецман је указао да ће током предстојећих празника градска инспекција, заједно са Комуналном полицијом, контролисати ниво буке током одржавања манифестација.

– Да подсјетим, нова скупштинска одлука о буци однедавно је у примјени, с тим да је, за почетак, она у експерименталној фази, која ће трајати све до 1. марта. Током експерменталне фазе жели се у пракси провјерити примјенљивост нове одлуке, односно утврдити да ли су параметри исправно утврђени. Из тог разлога, до 1. марта траје та, свјеврсна тестна фаза, а у том периоду сви они који прекораче зацртане децибеле неће бити кажњавани, него само упозоравани – објаснио је Кецман.

Такође, градска инспекција ће током наредних дана појачати контролу градилишта. У инспекцији истичу да су спољњи радови на већини објеката углавном завршени, али ће се на појединим градилиштима радити на завршним радовима, због чега ће бити појачана контрола са циљем сузбијања „рада на црно“.

 Фото: архива

Фото: архива