Имена и подаци из диплома запослених објављени на сајту Града

Имена и презимена запослених, те подаци из њихових диплома објављени су на званичној интернет страници Града.

Ова својеврсна лична карта Градске управе, прва је таква коју је једна управа или установа објавила јавно.

-Требало нам је само седам дана за овај посао и зато је ово порука свим нивоима власти колико се може. Дакле, на сајту су имена свих 788 запослених у Градској управи, са подацима из њихових диплома. Првим сагледавањем, установили смо да има одређених одступања – казао је градоначелник Бање Луке Драшко Станивуковић.

Када је ријеч о новим корацима у потпуном отварању Градске управе и њеној транспарентности, према његовим ријечима – оно што ће бити урађено у наредном периоду, јесте објава свих рачуна преко 500 КМ како на сајту Града, тако и на билбордима у центру града, гдје то буде могуће.

Резимирајући рад нове градске администрације у првих седам дана, Станивуковић је казао да је својим одлукама ограничио кориштење службених аутомобила, те да су сви дигитални канали комуникације Градске управе од сада, уз латинично писмо, доступни и на ћирилици.

-Затим, постигли смо договор са превозницима око функционисања јавног превоза, којима ће Град дати субвенције у износу од 200.000 КМ. Такође, формиран је Тим за ревизију, као први такав, који ће чешљати све што се може пречешљати, од уговора, јавних набваки, споразума и других докумената у Градској управи – навео је Станивуковић.

Када је ријеч о предузећу „Аквана“, градоначелник је рекао да је радницима уплаћена једна плата и одређена средства како би Градски олимпијски базен могао функционисати јер је неопходан за припреме и тренинге пливачких клубова.

-Колектив који је пословао у губитку је разријешен. Опоравак самог предузећа биће дуготрајан и мукотрпан – нагласио је Станивуковић.