Изложба „I’m not a fox I’m a news“ академског сликара и вајара Душана Марковића у Банском двору

У Великом изложбеном салону Културног центра Банси двор, у четвртак, 23. марта са почетком од 19.00 часова, биће отворена изложба „I’m not a fox I’m a news“, академског сликара и вајара Душана Марковића.

„Лисица (Vulpes Vulpes) у блиском сродству је са медијским простором, те с њима има доста сличних карактеристика. Велика вијест је да на медијској сцени наноси велике штете политичкој коректности. Посластица су јој и крупне дезинформацине. Код нас независна лисица покрива цијелу Србију, а највише је има у ловиштима на станицама дневне штампе. Лисица је хитра и окретна, опрезна и одважна, а њена лукавост је најпознатија одлика. Добро скаче, пење се, а по потреби и мијења страначку припадност. Све ове одлике лисицу саврставју у најопасније предаторе у сваком информативном програму – наведено је у саопштењу Банског двора.

Надаље, како кажу за овај пројекат, лисица лови зечеве, фазане, јаребице , младе амбициозне медиске послуснике, такође уништава и јаја птица ругалица које се гнезде на мрези.

-Из земље вади мишеве и партиске кртице, а у недостатку боље хране једе жабе, гуштере, пужеве и теоретицаре завера. Гладана лисица једе стрвине, опало зрело воће, а у винограду одгриза гроздове а највисе воли остаке политицких дуела. Лисица је углавном ноћна животиња, односно већина њених активности одвија се ноћу, одлази у лов, у потрази за скандалима. Сваке ноћи иде у другом правцу, а за једну ноћ може покрит глобални медиски простор – додају.

Истичу да, кад је лијепо вријеме, скрива се у густом шипрагу, трсци и високо загусеном медиском простору, а често се може приметити на чистинама, где се испружена ваља у медиском блату. Када пада киша, завлачи се се у јаме, које претходно копа у земљи. Ипак лисица најчешће готову јаму отме од неитомисљеника.