Изграђен нови мост у Градини

Нови мост преко рјечице Драгочајке у Градини код Драгочаја изграђен је ових дана, у оквиру обнове путне инфраструктуре на овом, приградском подручју.

Средствима из градског буџета, нови мост је саграђен на локалном путу Градина – Кауре – Шалићи.

Градоначелник Игор Радојичић, који је данас посјетио Драгочај, оцијенио је да ће мјештани ових села сада бити боље повезани са остатком насеља, пошто је стара конструкција, због дотрајалости, била готово неупотребљива.

-Поред овога, планирали смо и градњу новог моста у центру Драгочаја, и то нам је од велике важности пошто на овој локацији долази до честог плављења. Нажалост, није успио први тендер за избор извођача, тако да сада идемо у поновљени поступак, са процијењеном вриједности од око 200.000 КМ – казао је Радојичић.

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић казао је да је предузеће „Грађење Ђурић“ урадило мост и прије уговореног рока.

-Мост је дуг 11 и широк пет метара, са троторима за пјешаке – навео је Сандић. Он је додао да је на овој локацији још потребно уредити мањи дио обалоутврде и поставити заштитну ограду.

Током данашње посјете Драгочају, градоначелник Радојичић са сарадницима обишао је и новоизграђени пут за Топиће, у дужини од 300 метара.

Члан Савјета Мјесне заједнице Драгочај Милан Вучковић изразио је задовољство због обима улагања у ово насеље, подсјећајући да је, поред овог моста, у насељу урађено још неколико путева и обновљен друштвени дом.