Изграђен нови друштвени дом на Крчмарицама

На Крчмарицама је ових дана завршена градња новог друштвеног дома, у оквиру велике акције оживљавања друштвених садржаја на приградском и сеоском подручју.

Објекат је изграђен на мјесту старог, девастираног друштвеног центра, због чега је и одлучено да се гради нови, и то заједничким улагањем Града и Развојног програма Уједињених нација (УНДП).

-Груби грађевински радови су окончани ових дана и објекат је стављен „под кров“. То је прва фаза, док ће друга, која подразумијева унутрашње уређење и опремање бити реализована наредне године, највјероватније у оквиру истог пројекта – казали су из Одјељења за општу управу, које је координатор овог пројекта.

Изградњом овог дома, мјештани горњег дијела Чесме добили би простор за друштвена окупљања, те за одржавање фолклорних и других секција.

Пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ је заједничка иницијатива влада Швајцарске и Шведске, а спроводи га УНДП. У овај пројекат су укључене јединице локалне самоуправе у БиХ, а Бања Лука у овом пројекту учествује од 2017. године са шест мјесних заједница:  Сарачица, Лауш 2, Паприковац, Шарговац, Росуље и Чесма.